fbpx

AVENGERBOX Slovenija

AVENGER BOX
Slovenija

Comfort +

– 100% fiberglass + 10mm PE izolacijska pena + alurefleksna folija

– za štiri člansko družino (2 odrasla, 2 otroka)

– velika raztegljiva postelja dimenzije 1,7m x 2m

– pregibna lesena miza, ki jo spremenite v manjšo posteljo dimenzij 1m x 1,7m

– montažna miza z oblazinjenimi sedeži za 4 osebe

– strešno okno z ventilatorjem 12V (možnost pihanja v obe smeri)

– 120W sončni panel + 20A solarni regulator polnjenja + akumulator 50Ah

– 4 x USB priključek 12V vtičnica

– LED razsvetljava v kuhinji, kopalnici in spalnici (priključena direktno na napajanje preko sončnih celic s stikali)

– shranjevalne police

– kuhinja z inoks pipo z mini plinskim štedilnikom (kartuša)

– posoda za led (25l) – lahko obdrži led do 3 dni

– 80 l rezervoar za vodo za kopalnico in kuhinjo + merilec nivoja vode (rezervoar se polni zunaj bivalnika poleg 220V vtičnice)

– vodovodna instalacija iz 80 l rezervoarja v kopalnico in kuhinjo z odtoki

– kopalnica z inoks pipo, tušem in mobilnim WC-jem

– 6000 BTU klima 220V (zunanja vtičnica 220V, ki se priključi v kampu

ali pa napajanje preko 2200W A/C agregata)

– teža praznega bivalnika 510 kg

Notranjost

Dodatna oprema (doplačilo*)


– tenda 

– oblačenje shranjevalnih polic v mehko oblogo

– mehka talna obloga pod jedilno mizo in gumijasta talna obloga v kuhinji

– gretje vode v bivalniku (zunanja ločena omarica)

– priključek za zunanji tuš

– plinska instalacija za plinsko jeklenko (omarica za plin je ločena v zunanji omarici)

– izravnalne zagozde

– šotor za zunanjo prho

– dodatni zunanji šotor

– dodatni shranjevalni box za Single Cab

– dodatni strešna platforma za tovor

Pogosta Vprašanja?

Ne. Plastična obloga kasona mora ostati na kasonu, drugače je potrebno na dno namestiti vezano ploščo ali podobno podlogo.

V večini primerov ni potrebno sneti zadnje lopute. Pri nekaterih modelih pick-up vozil pa je potrebno.
Npr. pri Ford Ranger 2019-2022, Double Cab, je potrebno sneti zadnjo loputo, pri modelu Ford Ranger / Raptor 2023+, Double Cab, pa ni potrebno sneti zadnje lopute. 

Pri modelih Extra Cab in Single Cab ponavadi ni potrebno namestiti dodatne listnate vmeti, pri modelih Double Cab, pa je ponavadi potrebno dograditi dodatni list na listnatih vzmeteh. Lahko pa se zmontira tudi zračno vzmetenje.

Avenger Box lahko snamete tako, da odvijete skupaj 8 vijakov in ga postavite na Avenger Box noge (4 stojala, ki kamper dvignejo v zrak s pomočjo vrtenja ročice na stojalih). Za kratek čas ga lahko pustite stati na nogah (stojalih), če ni zelo vetrovno. Na daljše proge, pa ga je potrebno s pomočjo nog (stojal) spustiti na Avenger Box parkirno mizo (za shranjevanje priporočamo Avenger Box parkirno mizo), ki jo lahko naročite kot dodatno opremo.
Za namestitev Avenger Box bivalnika uporabite obratno pot. Pri prvi montaži je potrebno zmontirati sprednjo nosilno letev, nato pa samo nastaviti bivalnik, da ga lahko nato privijete z vijaki na profile kasona. Vaše pick-up vozilo morate vzvratno postaviti med dvižna stojala in pick-up bivalnik pozicionirati na kason, da lahko privijete vijake za pritrditev na sprednjo nosilno letev, ki je pritrjena na obstoječe točke avtomobila.
Z nekaj spretnosti lahko bivalnik sname in pritrdi ena oseba. Za montažo in demontažo je potrebno približno 30 minut, odvisno od spretnosti. 

Avenger Box ima poleg mobilnega WC-ja še 25 literski mobilni rezervoar za odpadno vodo (s kolesi in ročajem za lažje praznjenje).

Avenger Box je oblikovan zelo aerodinamično, zato je poraba samo okoli 2 litra večja od normalne porabe pick-up vozila na 100 km. Zelo stabilna vožnja na avtocesti. Največja priporočena hitrost na avtocesti je 130 km/h. Zelo dobra stabilnost tudi na terenski vožnji. Na ovinkih in pri terenski vožnji je potrebna lastna presoja in občutek do katere meje lahko greste.

Vsi modeli imajo v opremi že osnovno izolacijo, ki popolnoma zadostuje za uporabo v normalnih pogojih. Avenger Box snemljivi bivalnik morate uporabljati po lastni presoji. Če je zelo vroče, morate odpreti strešno okno in ventilator ter stranska okna, ali pa vključiti klimo, ki jo lahko uporabljate samo, kadar imate npr. v kampu možnost za priključek 220V. Poleg hlajenja lahko s klimo tudi rahlo ogrevate bivalnik. Vsi bivalniki imajo določeno osnovno izolacijo, vendar pa je za bolj zahtevne pogoje potrebno naročiti model Ultimate, ki ima dodatno izolacijo. 

Ne. Med vožnjo morate imeti vsa okna popolnoma zaprta, tako dvižno strešno okno kot stranska drsna okna, drugače lahko pride do poškodb oken.

Zategnjenost vijakov je odgovornost uporabnika, ki na hitro redno preverja zategnjenost pred vsako vožnjo. če so vijaki zategnjeni na moment, ki je v navodilih za montažo, se ne bodo zlahka odtegnili. Je pa iz preventive potrebno preverjati zategnjenost vsaj na vsakih par tisoč kilometrov.

Ne. Pri dodatni opremi je možno naročiti dodatno zunanjo omarico, v katero se ločeno od prostora bivalnika zmontira plin. Če v Avenger Box-u uporabljate mini plinski štedilnik s plinsko kartušo, potem ga uporabljate na lastno odgovornost. V primeru, da boste uporabljali mini štedilnik s plinsko kartušo na lastno odgovornost, vam priporočamo, da naročite kot dodatno opremo tudi detektor uhajanja plina.

Gretje vode za kopalnico se lahko naroči kot dodatna oprema.

Da. En panel na strehi Avenger Box-a je že dovolj za potrebe delovanja strešnega ventilatorja, notranjih LED luči, delovanje pumpe za vodo, ki črpa vodo iz rezervoarja in polnjenja telefona.